Пчеличка Bumblebee Goby

3,00 лв.

Изчерпан

Категории: , Етикет: Product ID: 5474

Описание

Bumblebee Goby е чудесен избор, ако се интересувате от създаване на биотоп или тематичен нано резервоар. Но ако искате лесно поддържащи се риби, трябва да си изберете друга рибка. Bumblebee Gobies може да са малки, но тези сладури се нуждаят от малко допълнителни грижи и внимание.

Името на тези риби върши отлична работа за описание на външния им вид. Техните малки, кръгли тела и редуващи се черни и жълти ивици определено приличат на  пчела.

Те достигат от 2 до 4 см. в пълна зрялост, което ги прави едно от най-малките рибки в света. Въпреки това, този вид е чудесен избор, ако имате интерес да създадете нано аквариум.

Съвсем очевидно е как тези риби са получили името си. Но за съжаление, женските не са толкова цветни, колкото мъжете. Това обаче прави определянето на пола им много по-лесно. Женските имат бледожълти ленти, докато мъжките са оцветени в по-ярко жълто. Перките са прозрачни, но някои екземпляри може да имат малко черно в тях като продължение на съответната ивица. И двата пола имат закръглени тела, но мъжките обикновено са малко по-дребни от женските.

Тези риби обикновено живеят около три години.

Първоначално “пчеличките” са срамежливи и плахи. Ще ги намерите или да се крият, или да седят на дъното чакайки своята храна. Но след известно време тези рибки ще покажат смелостта си. При условие, че техните изисквания са изпълнени, ще ги видите често да плуват на открито през деня и през нощта.

Понякога са агресивни. Мъжките могат да станат прекалено нахални. След като се настанят удобно в новото си местообитание, момчетата незабавно установяват територии и проявяват агресия към всяка риба, която може да се отклони в тяхното владение. Всъщност те са териториални дори сред собствения си вид. Мъжките могат да се видят да се гонят и да се тормозят един друг. За щастие обаче тези сблъсъци не са нищо сериозно. Хубавото е, че имат приятелски характер и дори ако станат агресивни, няма място за притеснение.

Хранене

Това е едно от най-чувствителните и важни неща, които трябва да знаете, когато планирате да отглеждате риба Bumblebee Goby. Те обичат да ядат жива храна. Те са месоядни и дори ядат своя хайвер, ако имат възможност. Обикновено обичат да ядат нещо, което се движи, в противен случай тези риби го игнорират. Най-доброто нещо, което можете да направите е да добавите кръвни червеи в аквариума.  Най-доброто нещо ще бъде да поддържате резервоара пълен с достатъчно кръвни червеи през цялото време.

Желателни изисквания към аквариумната вода:

Стойности pH: 6-8,5
Твърдост на водата KH: 9-19
Температура на водата 22° – 26°

Допълнителна информация

Тегло 0.5 kg
Размери 10 × 10 × 30 cm

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Пчеличка Bumblebee Goby“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © 2020 Изработка на сайт Лоял Консулт Уеб

0
    0
    Вашата количка
    Количката е празнаВръщане към магазина